Vandaal boort gaten in gasbuizen in Izegem: aannemer herstelt schade

FB Caroline Maertens
Philippe Verhaest

Bij werken in de Kachtemsestraat (tussen de Leo Bekaertlaan en de Lieven Gevaertlaan) in Izegem werd een bijzonder gevaarlijk geval van vandalisme vastgesteld. De buizen voor gastoevoer die er klaar lagen, werden door een onbekende op verschillende plekken doorboord. De aannemer is al bezig met de herstellingswerken uit te voeren.

Door dit voorval zullen de werken wel langer duren dan voorzien. De aannemer zal de buizen opnieuw verwijderen en nieuwe exemplaren plaatsen. Stad Izegem betreurt dat de schoolgaande kinderen nu niet op een veilige manier door de Kachtemsestraat zullen kunnen fietsen vanaf 1 september. De situatie wordt op de voet gevolgd en de stad doet er alles aan om de veiligheid van fietsers te garanderen.

Schepen van Openbare Werken Caroline Maertens (N-VA): “Op twee stroken werden gaatjes gevonden in de buizen. De aannemer is die twee plaatsen aan het uitbreken en herstellen. Als alles goed gaat, zou het fietspad woensdagochtend terug geasfalteerd moeten zijn. Er is een tijdelijke strook voorzien voor de fietsers. We raden iedereen aan om voorzichtig te zijn.”

Heb je zelf iets opgemerkt? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met de lokale politie op het nummer 051/26 26 20.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier