Valse politiemannen beroven Amerikaanse toerist in Brugge

De politie denkt dat het gaat om een rondtrekkende bende die van de ene toeristische stad naar de andere gaat. © iStock
Redactie KW

De politie van Brugge is op zoek naar drie mannen die zich uitgeven als politieagent en zo toeristen beroven.

Toeristen die Brugge bezoeken passen dus maar beter op. Drie zuiderse mannen gaven zich er woensdag in de vooravond uit als politieagenten. Op die manier slaagden ze erin om de man maar liefst 1000 euro afhandig te maken. Toen die door had dat hij niet door echte agenten werd benaderd, schakelde hij de politie in.

Drugsdealer en agenten in burger

De feiten deden zich voor in de Mariastraat in Brugge omstreeks 17.49 uur. “Die toerist werd er aangesproken door een man om een foto van een gebouw voor hem te nemen”, zegt de woordvoerder van de lokale politie. “Daarna kwamen twee andere mannen er bij en zij stelden dat ze van de politie waren.” De twee droegen geen uniform, maar stelden zich wel voor als agenten in burger.

“Volgens hen was de eerste persoon – die dus mee in het complot zat – een drugsdealer en wilde de Amerikaan drugs bij hem kopen. Ze dreigden ermee hem in de gevangenis te steken tenzij hij hen zou betalen. De man heeft zijn portefeuille, met daarin 1.000 euro, gegeven en het trio is weggelopen.”

Rondtrekkende dadergroep

Ook in de Stationsbuurt zouden donderdagavond gelijkaardige feiten plaats gevonden hebben. De politie denkt dan ook aan een rondtrekkende dadergroep die het op toeristen gemunt heeft. “Het gaat hier alleszins niet om een nieuwe modus operandi”, zegt de woordvoerder. “Dit is dan ook geen lokaal verschijnsel. Wellicht gaat het om een dadergroep die van het ene naar het andere toeristische centrum trekt om er toe te slaan.”

Volgens de slachtoffers gaat het om drie zuiderse mannen van tussen 55 en 60 jaar. De politie is een onderzoek naar de drie daders gestart. “Momenteel is dat vooral op de camerabeelden gebaseerd”, zegt de woordvoerder. “We hopen dat de drie door één van de vele camera’s in de binnenstad geregistreerd werden.” De woordvoerder van de politie Brugge besluit nog met goed advies: “Vraag steeds naar de identiteitskaart van de agenten in kwestie indien je twijfelt.”

(TLE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier