Vader van vermoorde Younes blijft in de cel

Mohamed Jratlou (73), de vader van Younes (4) die in 2009 dood werd teruggevonden, diende een nieuwe aanvraag tot voorwaardelijke vrijlating in, maar de strafuitvoeringsrechtbank heeft die voor de tweede keer geweigerd.

Mohamed Jratlou werd veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg. De toen 4-jarige Younes werd eind 2009 in de nabijheid van de sluizen van Neerwaasten dood teruggevonden, op een tiental kilometer van het huis van de Jratlous in Le Bizet. Een echtelijke ruzie zou aan de oorzaak van de feiten liggen. De man heeft tevergeefs opnieuw een voorwaardelijke invrijheidstelling aangevraagd.

Volgend jaar

De strafuitvoeringsrechtbank heeft de aanvraag op 30 september echter verworpen. In oktober 2013 vroeg Jratlou een eerste invrijheidstelling aan, toen hij een derde van zijn straf had uitgezeten. De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen ging echter niet in op zijn vraag en dat om dezelfde reden als nu het geval is: hij ontkent nog altijd de feiten die hem verweten worden, wat zijn dossier er niet makkelijker op maakt, aldus zijn advocaat meester Guillaume Taeke. De beschuldigde kan begin volgend jaar een nieuwe aanvraag indienen om vrij te komen.

(WB – foto WB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.