Vader uit Kortrijk riskeert drie jaar cel voor kindermisbruik

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Kortrijk riskeert een celstraf van drie jaar voor mishandeling van zijn zoontje van amper elf maanden en zijn stiefzoon van zeven jaar.

Dietmar D. bekende voor de rechter in Kortrijk. Hij vroeg de rechter mild te zijn en hem enkel voorwaarden op te leggen om van zijn alcoholprobleem af te geraken. Het misbruik kwam op 11 mei 2014 aan het licht. Toen de moeder na een boodschap thuis arriveerde, had de peuter van elf maanden een rode kaak. De vader diste een verhaal op dat het op zijn lip had gebeten, later was het kind op een speelgoedhuisje gevallen. In het ziekenhuis stelden de dokters echter vast dat de peuter een schedelbreuk had opgelopen.

Er volgde een onderzoek en D. gaf toe tijdens de afwezigheid van de moeder geslagen te hebben omdat het kind aan het wenen was. Ook slagen aan het andere zoontje van zijn partner gaf hij toe. “Als een thuis voor een kind geen veilige haven meer is, is dat erg”, vond het openbaar ministerie, dat een ernstig signaal vroeg aan de rechter. Het vorderde een celstraf van drie jaar, waarvan één jaar effectief, en voorwaarden om zich te laten begeleiden voor zijn werk- en alcoholproblemen. D. drukte zijn spijt uit en probeert de relatie met de kinderen stilaan te herstellen. Vonnis op 16 februari.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.