Vader staat terecht na geweldsincident in Havenzate in Veurne

© (Foto JH)
Redactie KW

Een 64-jarige man ziet naar eigen zeggen al bijna een jaar zijn dochter niet meer nadat hij betrokken was bij een handgemeen in voorziening Havenzate in Veurne, waar zijn dochter verblijft. Hij riskeert nu een celstraf voor het geweldsincident.

De 64-jarige man die van Veurne afkomstig is maar al lange tijd in Durbuy woont moest zich vrijdag verantwoorden voor de strafrechter in Veurne. Twee medewerkers van Havenzate, een ondersteuningscentrum voor volwassen personen met een handicap, stellen zich burgerlijke partij. “De voorziening had al meer dan 35 jaar een uniek open karakter waar iedereen binnen kon”, sprak de advocaat. “Dat is nu wel veranderd. Die man stond in voor de financiën van zijn dochter die al 10 jaar in Havenzate verblijft. Hij vond dat de facturen te hoog opliepen en wou zijn dochter daar weghalen, wat haar begeleiding niet ten goede zou komen. Op 7 november vorig jaar is hij er binnen gestormd en zette hij de dienst op stelten. Hij eiste de identiteitskaart en documenten van zijn dochter. Die man bleef schreeuwen, rukte papieren uit de hand van K. en gaf E. een duw. Door de feiten was er weken heel wat paniek bij de bewoners.” K. vraagt een schadevergoeding van 500 euro, E. van een symbolische euro.

Dochter niet meer gezien

De procureur toonde enigszins begrip voor beklaagde J.V. “Hij had misschien het beste voor met zijn dochter maar heeft een kort lontje. Ik vraag vier maanden cel.” De advocaat van J.V vraagt om mildheid. “Hij heeft een grote mond maar een klein hartje”, sprak meester Dawyndt. “Hij is in de familie zowat de enige die om kijkt naar zijn dochter. Hij wou voortaan zelf instaan voor de begeleiding van zijn dochter. Sinds de feiten in november heeft hij zijn dochter al 11 maanden niet meer gezien. Ik vraag mildheid.” Of J.V. zijn dochter niet meer ziet door het geweldsincident of door een andere reden is niet duidelijk. Vonnis op 13 november.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier