Vader grijpt zoontje (5) bij de keel

De beklaagde hoopte op een opschorting van straf. © Getty Images
Redactie KW

“Ik kon de zorg voor mijn autistisch zoontje met ADHD niet meer aan en heb door de alcohol overgereageerd. Het spijt me.” Een 38-jarige vader moest het maandag op de rechtbank uitleggen nadat hij zijn 5-jarige zoontje bij de keel had gegrepen en in de lucht had gehouden.

Op 9 juni 2019 werd het P.D. allemaal wat te veel. Een slechte jeugd leidde al tijdens zijn tienerjaren tot een alcoholverslaving. In combinatie met het autisme en ADHD werd de zorg voor zijn 5-jarig zoontje hem plots te veel, met de uitschuiver tot gevolg. De man ontkende het incident niet.

Na het voorval werd hij gedwongen opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en mocht hij zijn zoontje en dochter niet meer zien. Vandaag laat hij zich nog altijd intensief begeleiden. “Ik ben altijd een goede papa geweest. Maar ik kon de zorg voor L. niet meer aan”, aldus de man. “Ik heb veel spijt en zal hard werken om het contact met mijn kinderen te herstellen.”

De openbare aanklager eiste een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden met begeleidende maatregelen. Uitspraak op 19 oktober. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier