Vader en zoon voor rechter na schietincident

Redactie KW

Twee mannen riskeren tot 18 maanden cel voor inbreuken op de wapenwetgeving. Toen de eerste beklaagde ermee dreigde om zijn vriendin te lijf te gaan met een boksbeugel, kwam zijn vader, de tweede beklaagde, tussen met een jachtgeweer. Er werden ook een kruisboog en een luchtdrukgeweer aangetroffen.

Beide mannen moesten zich maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden. Ze waren op 3 augustus vorig jaar samen met hun partners aanwezig in de caravan van de familie in Moorslede.

“Plots ontstond een discussie tussen de eerste beklaagde en zijn vriendin”, aldus de procureur. “Wanneer hij haar met een boksbeugel bedreigde, kwamen zijn vader en stiefmoeder tussenbeide. Ze konden hem echter niet bedaren, dus haalde zijn vader een jachtgeweer boven en loste een waarschuwingsschot.”

De politie werd gealarmeerd, en de agenten stelden vast dat de zoon erg in de war was. Hij had bloeddoorlopen ogen, schuim op de lippen en kraamde wartaal uit. Tijdens zijn verhoor beweerde de man dat hij geen verdovende middelen had gebruikt, maar zijn jongere broer getuigde dat hij “iets in zijn arm had gespoten”. De agenten troffen ook nog een kruisboog aan onder het bed van de vader, de zoon had naast een boksbeugel ook een luchtdrukgeweer bij zich.

De procureur vorderde voor de eerste beklaagde een celstraf van 12 maanden, voor de tweede 18 maanden. De zoon beweerde dat zijn vader op hem had geschoten met het jachtgeweer, maar dat hij de hagelbolletjes kon tegenhouden met een spade. Volgens de vader was het wapen nooit op zijn zoon gericht, en loste hij alleen een waarschuwingsschot in de grond toen zijn zoon hem probeerde aan te vallen met de spade.

“De zoon en zijn vriendin vormen een problematisch gezin”, zo stelde de advocaat van de vader. “Hun kinderen zijn geplaatst, en de avond voor de feiten waren ze de hele nacht op de lappen geweest. Toen ze terugkeerden, kregen ze ruzie. Toen dat escaleerde, besloot mijn cliënt om zelf in te grijpen in plaats van de hulpdiensten te bellen. Mijn cliënt is geen grote fan van politie.”

Vonnis op 29 juni.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.