Vader en zoon terecht voor slag met kandelaar in loungebar

Redactie KW

Een avondje uit in loungebar Pourquoi Pas in Harelbeke eindigde voor een 33-jarige man in het ziekenhuis en voor een vader en zoon op de rechtbank. Ze riskeren er 6 maanden cel voor opzettelijke slagen en verwondingen. Maar volgens hen lokte het slachtoffer het geweld uit door hen lastig te vallen en te bedreigen.

Op 19 januari 2020 vierde loungebar Pourquoi Pas haar tweede verjaardag. Aan de toog zaten Joeri F. (50) uit Zwevegem en zijn zono Kenneth (27) uit Kortrijk al de hele avond, zonder enig probleem. Toen Niels Debaermaeker (33) uit Harelbeke arriveerde, ontstonden de problemen. Volgens vader en zoon zocht hij amok en uitte hij minutenlang bedreigingen, daagde hij hen zelfs uit om buiten te vechten.

Kenneth F. verloor daardoor plots zijn cool en deelde rond 4.30 uur ‘s nachts een vuistslag uit. Niels Debaermaeker viel achterover. Zijn neus en oogkas bleken gebroken en hij was enkele tanden kwijt. “Zinloos geweld”, vond zijn advocate Kelly Decaluwé. Ze vroeg enkele duizenden euro schadevergoeding.

Vader Joeri F. blijkt niet aan zijn proefstuk toe. Hij liep de voorbije jaren al acht veroordelingen voor opzettelijke slagen en verwondingen op. Maar volgens advocaat Thomas Vandemeulebroucke deelde hij dit keer geen slagen uit. Het was enkel zoon Kenneth die met een kandelaar toesloeg.

“Uitgelokt door de bedreigingen met een leeg glas van het slachtoffer”, vond hij. Camerabeelden in de loungebar konden de vechtpartij registreren, een handig hulpmiddel voor de rechter die op 14 oktober een vonnis zal vellen.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.