Vader en moeder aanwezig op reconstructie moordpoging baby in Veurne

Redactie KW

De baby overleed begin september in het ziekenhuis aan de gevolgen van een meervoudige schedelbreuk.

In Veurne is maandagnamiddag de reconstructie gestart van de moordpoging. De voorkant van de woning en de tuin zijn met hekkens afgesloten om de gebeurtenissen aan de blikken van nieuwsgierige omstanders en pers te onttrekken. De moeder van de kleine Matheo is ook aanwezig, het is niet duidelijk of zijn zal geconfronteerd worden met de vader van het kind, de 21-jarige A.C. Eerder werd de vader op haar verzoek geweerd van de begrafenisplechtigheid.

De feiten dateren van 26 augustus. Toen ging Axana Peire voor het eerst weer werken en liet ze haar zoontje, drie maanden oud, achter bij de vader. Ze werd om 12.30 uur verwittigd dat haar zoontje naar het ziekenhuis was gebracht met meerdere schedelbreuken. De baby vocht nog voor zijn leven, maar overleed anderhalve week later aan de verwondingen. Aanvankelijk beweerde de vader dat het kindje uit de zetel was gevallen, maar al snel werd duidelijk dat de kleine Matheo het slachtoffer was geworden van zware mishandeling.

De vader is opgepakt op verdenking van moordpoging al blijft hij zelf gewag maken van een ongeluk. De reconstructie van maandagnamiddag moet een en ander duidelijk maken.

(FV)

AFSCHEID VAN BABY MATHEO. HWN KUST.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier