‘Urban explorers’ terecht voor diefstallen in hotel Broel in Kortrijk

© iStock
Redactie KW

Drie ‘urban explorers’ uit Tielt en Roeselare riskeren 10 maanden tot 1 jaar cel voor diefstallen uit een verlaten Frans kasteel en hotel Broel in Kortrijk. Ze drongen er binnen om de sfeer op te snuiven, maar gingen uiteindelijk met schilderijen, minibars en een pausenfoto aan de haal.

‘Urban explorers’ dringen verlaten gebouwen binnen om de sfeer van vroeger op te snuiven of om te zien hoe vergane glorieën er vandaag bijliggen. Dat was aanvankelijk ook de bedoeling van Jordy G. (24) en Nico C. (34) uit Tielt en Dylan D. (26) uit Roeselare toen ze naar een verlaten kasteel in Frankrijk trokken.

Het trio kon er echter de verleiding niet weerstaan om een foto van paus Pius XI mee te nemen. Hetzelfde scenario voltrok zich tot twee keer toe in het vergane Kortrijkse Hotel Broel. De rooftocht was er nog gestructureerder. Ze gingen aan de haal met tal van schilderijen, flatscreens en 10 tot 50 minibars, afhankelijk van de verklaringen.

De diefstallen kwamen aan het licht toen Jordy G. uit wroeging spontaan naar de politie stapte. De buit kon in een loods bij een koppel uit Tielt teruggevonden worden. “Maar wij wisten niet dat het om gestolen spullen ging”, verdedigde het koppel zich. “Ons was gezegd dat de spullen van een verhuis afkomstig waren.” Dylan D. en Nico C. daagden niet voor de rechter op. Vonnis op 2 september.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier