UPDATE – Man overleden na schermutseling aan station Ieper

De man lag in coma en vocht in het ziekenhuis voor zijn leven. © foto LSi
Redactie KW

Aan het station van Ieper is donderdagavond een 44-jarige man uit Ieper gevallen bij een schermutseling. Maandagavond is hij overleden. Dankzij camerabeelden konden de betrokkenen al geïdentificeerd worden. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden is lopende. De dader werd nog steeds niet gevat, zo meldt het parket van Ieper.

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam het in de buurt van het Ieperse station tot een woordenwisseling en schermutseling tussen het slachtoffer en enkele anderen. Daarbij kwam Vincent Van Cayseele (44) met zijn fiets ten val. Hij viel met zijn hoofd hard op het asfalt maar kon zelf opnieuw recht krabbelen en naar huis rijden. Ver moest hij niet want met zijn moeder woont hij aan de achterkant van het station, op slechts enkele honderden meters van de plaats van de schermutseling. Thuis vertelde hij aan zijn moeder wat hem was overkomen en kroop in bed.

Schedelbreuk en hersenbloeding

Vrijdagochtend bleek zijn toestand verslechterd en belde zijn moeder de hulpdiensten. Een MUG-team en ambulance snelden ter plaatse, zorgden voor de eerste zorgen en voerden Vincent naar het Jan Ypermanziekenhuis. Hij liep een schedelbreuk en hersenbloeding op. Maandagavond is hij overleden.

Na de vaststelling van de ernstige verwondingen in het ziekenhuis is de politie een onderzoek gestart. Camerabeelden aan het station maakten ondertussen al een en ander duidelijk en zorgden voor identificatie van de betrokkenen die deel uitmaken van wat wel eens smalend als de ‘Carapilsbende’ wordt omschreven, mannen die vaak met een goedkoop blikje bier rond het station samentroepen.

De hoofdverdachte wordt actief opgespoord om te verhoren. De recherche van de politiezone Arro Ieper zal ook de andere betrokkenen en getuigen één voor één verhoren. Ook de moeder van het slachtoffer is verhoord over de versie die haar zoon aan haar heeft verteld toen hij thuis arriveerde.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier