UPDATE – Jonge Fransen na achtervolging in Brugge geplaatst in instellingen

© Getty Images
Redactie KW

Na een wilde achtervolging over de E40 zijn maandagmiddag in Brugge twee minderjarige Fransen ingerekend. De twee zijn geplaatst in de instellingen van Everberg en Steenokkerzeel. De auto kon voorlopig niet aan andere feiten gelinkt worden.

De Franse politie wilde het voertuig vlakbij de Belgische grens aan een controle onderwerpen, maar dat zag de jonge bestuurder blijkbaar niet zitten. De wagen vluchtte aan hoge snelheid de E40 op en probeerde op alle mogelijke manieren zijn achtervolgers van verschillende politiezones af te schudden. Tijdens de achtervolging werden snelheden tot 180 kilometer per uur gehaald. Het voertuig verliet de snelweg in Loppem en werd uiteindelijk pas in de Vaartdijkstraat in Brugge klemgereden.

Beide inzittenden werden gearresteerd en verhoord over de feiten. De minderjarige bestuurder werd door de jeugdrechter geplaatst in de gesloten jeugdinstelling van Everberg. Zijn medebestuurder, een jonge vrouw, werd als niet-begeleide minderjarige vreemdeling ondergebracht in Steenokkerzeel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier