Uitzonderlijk: vrouw veroordeeld omdat ze stoorzender in BMW heeft

© Stockfoto
Redactie KW

Een 48-jarige vrouw is door de strafrechter in Veurne veroordeeld omdat ze een zogeheten ‘jammer’ in haar auto had. Dat is een stoorzender die schadelijke signalen kan uitzenden. Het is erg uitzonderlijk dat iemand daar op betrapt wordt.

De vrouw liep tijdens een verkeerscontrole op 23 november 2018 tegen de lamp in Knokke. Ze werd in haar grote BMW 730D aan de kant gezet omdat ze verkeersinbreuken had begaan. Ze bleek ook niet verzekerd te zijn. In haar wagen werd vervolgens de ‘jammer’ gevonden. Dat is een stoorzender die vooral gebruikt wordt door criminelen. Het kan de gsm-signalen in een bepaald gebied volledig onderdrukken zodat ze niet meer opgevangen kunnen worden door gsm-masten. Op die manier zouden criminelen hun slag kunnen slaan zonder dat hun aanwezigheid door een gsm mast ontdekt kan worden.

Dat kan binnen een straal van een tiental meter. Met de ‘jammer’ kunnen echter ook alarmsignalen uitgeschakeld worden. Het bezit van een ‘jammer’ is enkel toegelaten met een vergunning die de vrouw niet had. De politie stelde een pv en nodige de vrouw uit voor verhoor op het kantoor, maar ze daagde nooit op. Waarom zij de ‘jammer’ had is dus niet duidelijk. De vrouw heeft echter een fiks strafblad en wellicht had ze dan ook foute bedoelingen. Ze daagde ook niet op voor haar proces en kreeg bij verstek 1.600 euro boete. Ze woonde tot voor kort in Assebroek maar waar ze nu verblijft is niet gekend. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier