Uitkijken voor petitiemeisjes in regio Kortrijk

In de regio van Kortrijk zijn minderjarige meisjes aan het werk die mensen vragen om een petitie in te vullen, maar hen intussen geld vragen of bestelen.

“Het is een oud fenomeen dat regelmatig opnieuw opduikt,” licht parketwoordvoerder Tom Janssens van de Kortrijkse afdeling van parket West-Vlaanderen toe.

De personen die knuffels uitdelen en ondertussen een portefeuille ontvreemden, zijn op hun terugweg. Maar het parket ziet wel een ander fenomeen weer toenemen. Het gaat om minderjarige meisjes die voorbijgangers aanklampen om een petitie in te vullen. Ondertussen bedelen ze om geld of ze bestelen de voorbijganger. “Het is een gekend fenomeen. De ene keer komt het minder voor, de andere keer meer. We merken dat er een nieuwe golf komt van de zogenaamde ‘petitiemeisjes’,” zegt parketwoordvoerder Janssens.

Gerechtelijk moeilijk te vervolgen

Een bijkomend probleem met de minderjarige daders is de gerechtelijke vervolging. Omdat de meisjes vaak onder voogdij staan in het Brusselse en maar zelden een woonplaats hebben in Kortrijk, kan de jeugdrechter van Kortrijk het probleem moeilijk aanpakken.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.