Uitgeleverde vechtersbaas krijgt 37 maanden cel voor toetakelen agent in Oostkamp

Redactie KW

Een 34-jarige Bruggeling, die tijdens een wielerkoers in Oostkamp een politiemotard te lijf ging, heeft van de strafrechter in Brugge 37 maanden effectieve celstraf gekregen. Silvester L. kreeg die straf eerder bij verstek opgelegd, maar na zijn arrestatie tekende hij verzet aan.

Op 6 december 2015 trok de Parochianenkoers door het centrum van Oostkamp. Politiemotard Ruben Braeckevelt regelde het verkeer ter hoogte van de Molenstraat toen Sylvester L. plots met hoge snelheid kwam aangereden. De man weigerde te stoppen en scheurde weg. Braeckevelt zette met zijn motor de achtervolging in en kon de wagen van L. staande houden in de Loppemsestraat. L. en zijn passagier stapten uit en drongen de motard met zijn rug tegen de muur. Ze takelden hem zo zwaar toe dat hij twee jaar lang niet met zijn motor de weg op durfde te gaan. Met de nodige psychologische begeleiding ging hij in mei 2017 opnieuw voltijds aan de slag als politiemotard.

Na zijn veroordeling in oktober 2017 bleef L. lang spoorloos. Maar op 9 maart werd hij geklist in Griekenland en uitgeleverd aan België. Tijdens de nieuwe behandeling van zijn zaak begin mei vroeg zijn advocate om hem een werkstraf op te leggen. “Mijn cliënt kampte met een alcoholverslaving, maar in Griekenland volgde een ommekeer en heeft hij leren werken aan zichzelf”, klonk het. Maar de strafrechter in Brugge ging donderdag niet in op dat verzoek.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier