Uitbaters Meense winkel met namaak opnieuw voor de rechter

Redactie KW

Voor de derde keer stond de Franse uitbater van de winkel ‘For You and For Me’ op de Barakken in Menen voor de rechter terecht voor verkoop namaakproducten. Een 35-jarige medewerker uit Halluin is aan zijn tweede verschijning toe nadat op 4 juni 2016 bij een controle van de economische inspectie namaakproducten in beslag werden genomen.

Eind maart vorig jaar besliste de rechter al dat de winkel in de Moeskroenstraat in Menen twee jaar lang de deuren dicht moest houden. De maat was toen al vol maar dan had hij nog geen weet van de controle in 2016. Voor de vierde keer konden toen hemden, t-shirts, truien, riemen en tassen in beslag genomen worden omdat het namaak was. Modehuis Hugo Boss vroeg een schadevergoeding van ruim 10.000 euro.

Het openbaar ministerie vorderde zowel voor de Franse uitbater als zijn medewerker een effectieve celstraf van één jaar en een boete van 6.000 euro. Die straf liep Rostaum M. (37) ook de vorige keer al op, maar net als toen daagde hij niet op voor zijn proces. Werknemer Taoufik N. uit Halluin deed dat wel maar bleef volhouden dat hij niet wist dat het over namaak ging. Niettegenstaande hij ook tijdens vorige controles aanwezig was. Bij zijn eerste veroordeling kreeg hij een boete van 1.500 euro. Vonnis op 28 mei. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier