Uitbaters bars in Aalbeke en Wevelgem veroordeeld voor aanzetten tot prostitutie

Redactie KW

De uitbaters of verantwoordelijken van twee bars in Aalbeke en Wevelgem zijn maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van vijftien maanden tot zes jaar voor mensenhandel en het aanzetten tot prostitutie.

Het onderzoek startte al in 2013 na een klacht van een Franse vrouw. Volgens haar dwong een Portugese Fransman uit Menen haar in de prostitutie. Halfweg 2014 volgden drie klachten van Roemeense meisjes die in Club Rianna in Aalbeke werkten. Ze deden een boekje open over de arbeidsvoorwaarden, -omstandigheden en -tijden die in de bar golden. “Geen klanten, geen inkomsten”, bleek één van de stelregels. De Portugese Fransman kreeg met zes jaar effectieve celstraf, een boete van 36.000 euro en een verbeurdverklaring van 50.000 euro de zwaarste straf. Hij is de enige die op vandaag ook al in de cel zit.

Tijdens het Belgische onderzoek bleek er ook een link met een onderzoek in Rijsel. Een andere Portugese Fransman uit Wattrelos runde samen met zijn Franse minnares uit Tourcoing en een Hongaarse minnares uit Wevelgem Club Bananas in Wevelgem. Daar golden dezelfde principes als in Aalbeke. Die man kreeg 37 maanden effectieve celstraf en 12.000 euro boete. De andere beklaagden kregen mildere straffen.

(LSI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.