Uitbater gokkantoor plundert automaten om eigen gokschulden te betalen

De beklaagde stuurde zijn kat naar het proces. © Getty Images
Redactie KW

De uitbater van een Oostends gokkantoor riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden cel voor diefstal. De Menenaar haalde de automaten in de zaak leeg om zijn eigen gokschulden te betalen.

Beklaagde C.C. (52) uit Menen werkte destijds als zelfstandig uitbater van het gokkantoor Deba Square in Oostende. De man maakte van zijn positie misbruik om in mei 2018 ongeveer 20.000 euro uit de gokautomaten te stelen.

Nadat de eigenaar van het kantoor dat te weten kwam, bekende C.C. schuld en intussen betaalde hij de heft van dat bedrag terug. Maar op 30 september 2018 kwam de man opnieuw in de verleiding en haalde hij ruim 6.000 euro uit de automaten. De sleutel lag nochtans in een kluis waarvan hij na de eerdere feiten de code niet mocht weten.

Grote schulden

Tijdens zijn verhoor ging C.C. over tot volledige bekentenissen. Volgens zijn advocaat kampte hij met grote schulden bij mensen uit het Antwerpse gokmilieu. “Hij was wanhopig op zoek naar geld”, pleitte hij.

“We hopen op enige mildheid.” De procureur benadrukte dat de man in het verleden al eens veroordeeld werd voor oplichting en diefstal met geweld. De man heeft intussen alle banden met het gokmilieu gebroken. De uitspraak volgt op 18 december. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier