Uitbaatster Gelateria Italia in Roeselare slachtoffer van zinloos geweld

Zaakvoerder Bert Watteny van Gelateria Italia. © SB/Facebook
Redactie KW

De 32-jarige Wendy Vanden Nest, uitbaatster van crèmerie Gelateria Italia op de Grote Markt, werd zaterdagavond het slachtoffer van zinloos geweld. Een 25-jarige vrouw viel haar aan en diende verschillende verwondingen toe.

Zaterdagavond werd de omgeving van Gelateria Italia op de Roeselaarse Grote Markt omstreeks 20.00 uur opgeschrikt toen een vrouw van 25 het gemunt had op Wendy Vanden Nest (32), de zaakvoerster van de crèmerie. “‘s Middags hadden we enkele klanten die vaak in dronken toestand bij ons langskomen vriendelijk verzocht om niet meer terug te keren. De twee ouderen zorgen voor overlast en we merken dat andere klanten dat niet altijd even leuk vinden“, aldus Bert Watteny, die samen met Wendy Vanden Nest de zaak runt.

De twee klanten verlieten de zaak, maar keerden ‘s avonds in het bijzijn van een jonge vrouw terug. Op dat ogenblik waren Wendy en twee medewerkers nog samen met enkele andere klanten aanwezig. “Die vrouw richtte zich onmiddellijk tot Wendy. Ze sloeg, beet en had zelf de intentie om met een tafel te gooien. De twee ouderen grepen niet in.” Enkele klanten grepen in en konden de razende jonge vrouw tegen houden. “Gelukkig waren er nog mensen aanwezig of Wendy ging er waarschijnlijk erger aan toe zijn.”

De uitbaatster van de populaire zaak op de Grote Markt liep zaterdag uiteindelijk een hersenschudding en een blauw oog op. Maandagmiddag moest ze weer op onderzoek, omdat ze door de barstende hoofdpijn quasi niet kan slapen. Ook een medewerkster raakte zaterdagavond gewond. “In een nachtcafé kan er altijd wel eens iets gebeuren, maar wij zijn een terraszaak. Dit mag geen tweede keer gebeuren of we stoppen ermee“, aldus Bert. Zondag ging de weer open, maar maandag besloten de zaakvoerders de deuren te sluiten. Het is nog onduidelijk of de crèmerie op dinsdag weer open gaat. De 25-jarige vrouw werd na het voorval door de politie gearresteerd voor opzettelijke slagen en verwondingen. Ook het parket werd op de hoogte gebracht van het incident. De vrouw zou voorkomen in snelrecht.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier