https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twintigers uit Kortrijk en Gullegem krijgt tot twee jaar voorwaardelijk voor foltering

© gf
Redactie KW

Twee twintigers uit Kortrijk en Gullegem zijn door de rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot tien maanden effectieve en twee jaar voorwaardelijke celstraf voor de foltering van een leeftijdsgenoot. Op 23 juli 2018 kreeg het 24-jarige slachtoffer tijdens een discussie kokend water over zich heen en werd hij van de trap geduwd.

“Een slechte misdaadfilm.” Zo omschreef de advocaat van het slachtoffer uit Kortrijk hetgeen zich afspeelde op een appartement in Aalbeke (Kortrijk). Alphonse-Kevin S. (24) uit Kortrijk kreeg er onderdak bij het slachtoffer, tot een discussie plots ontspoorde. S. goot kokend water over de jongeman, schoot met een luchtdrukpistool een bolletje tussen de ogen, gaf hem enkele klappen en duwde hem samen met Gacem B. (24) uit Gullegem ook nog eens van de trap. Het slachtoffer liep tweede- en derdegraadsbrandwonden op en kermde van de pijn. Toen de daders zagen hoe hij eraan toe was, stopten ze hem in een bestelwagen en voerden hem naar spoed.

Beide beklaagden zijn geen onbekenden voor het gerecht. Ze kwamen tijdens hun minderjarigheid al meermaals in contact met de jeugdrechter. Gacem B. daagde niet op voor het proces. Hij kreeg bij verstek tien maanden effectieve celstraf. Alphonse-Kevin S. zakte wel naar het gerechtsgebouw af en drukte zijn spijt uit. Als hij zich aan enkele voorwaarden houdt, moet hij niet meer terug naar de cel. Hij zat meteen na de feiten een tijdje achter tralies. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.