Twintiger vrijgesproken voor vechtpartij op Zwevegemse bierfeesten

© gf
Redactie KW

Een 21-jarige jongeman uit Avelgem is maandag door de Kortrijkse strafrechter vrijgesproken voor een vechtpartij op de Zwevegemse bierfeesten. De rechter volgde zijn redenering dat hij gewoon zichzelf had verdedigd.

Na zijn job voegde Robin R. zich bij zijn vrienden die al langer op de Zwevegemse bierfeesten aanwezig waren. Toen ze het Funcafé verlieten, kwam het tot wat duw- en trekwerk met een ander groepje jongeren. Robin R. wou tussenkomen en de gemoederen bedaren maar kreeg zelf een slag. Hij reageerde door zelf ook een klap uit te delen. Het slachtoffer kwam met zijn hoofd op de stoep terecht en liep een schedelbreuk, hersenschudding, gebroken neus en hersenbloeding op. Hij zakte echter niet naar de rechtbank af om een schadevergoeding te vragen.

De rechter vond dat Robin R. inderdaad had gereageerd op een eerste slag van het slachtoffer. “Ik heb spijt van de slag. Er zijn andere manieren om discussies op te lossen. Het was zeker niet mijn bedoeling om hem zo toe te takelen”, bood R. toch nog zijn excuses aan. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier