Twintiger vraagt vrijspraak voor vechtpartij op Zwevegemse bierfeesten

Een 21-jarige jongeman uit Avelgem vindt dat hij gewoon zichzelf verdedigde toen hij op de Zwevegemse bierfeesten iemand een klap gaf. Daarom vroeg hij op de rechtbank in Kortrijk de vrijspraak.

© gf

Na zijn job trok Robin R. naar zijn vrienden die al langer op de Zwevegemse bierfeesten aanwezig waren. Toen ze het Funcafé verlieten, kwam het tot wat duw- en trekwerk met een ander groepje jongeren.

Robin R. wou tussenkomen en de gemoederen bedaren maar kreeg zelf een slag. Hij reageerde door zelf ook een klap uit te delen. Het slachtoffer kwam met zijn hoofd op de stoep terecht en liep een schedelbreuk, hersenschudding, gebroken neus en hersenbloeding op. Hij zakte echter niet naar de rechtbank af om een schadevergoeding te vragen.

“Door zijn dronken toestand zette hij zijn handen niet toen hij viel waardoor hij op zijn hoofd terecht kwam”, aldus R. “Ik heb spijt van de slag. Er zijn andere manieren om discussies op te lossen. Het was zeker niet mijn bedoeling om hem zo toe te takelen.” Vonnis op 16 november. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.