Twintiger uit Wervik opnieuw naar rechtbank voor geweld op (ex-)vriendinnen

Redactie KW

Timmy Q. (27) uit Wervik is donderdag door de Ieperse raadkamer verwezen naar de correctionele rechtbank, dat meldt de Ieperse afdeling van het parket van West-Vlaanderen. Vorige maand kreeg hij nog acht maanden celstraf voor intrafamiliaal geweld.

Timmy Q. moet zich binnenkort voor de strafrechter verantwoorden voor slagen en verwondingen, bedreigingen en drugsfeiten. Op 22 juli deelde hij klappen uit aan zijn ex, op 23 juli werd zijn toenmalige vriendin hard aangepakt. In het dossier wordt hij ook vervolgd voor verkeersagressie.

In april werd hij al veroordeeld wegens agressie tot 8 maanden, maar met probatie-uitstel. Op 24 augustus, toen hij dus onder voorwaarden stond, viel Q. zijn vriendin in Wervik aan. Ze kreeg slaag en messteken. Ook de overbuur werd bedreigd. Voor die feiten werd hij in november veroordeeld. Zijn vroegere straf met uitstel werd effectief.

De raadkamer wilde hem bij de vorige verschijning vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket tekende daartegen beroep aan. De KI in Gent beslist binnen enkele dagen over het verdere lot van beklaagde. De twintiger blijft intussen opgesloten.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.