Twintiger uit Staden krijgt twee jaar effectief voor rijden ondanks rijverbod

Redactie KW

De Brugse politierechter heeft een twintiger uit Staden tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld voor het rijden ondanks een rijverbod. Johny D.T. kreeg ook een bijkomend rijverbod van vijf jaar opgelegd.

Op 23 april 2015 liep D.T. in Lichtervelde tegen de lamp met de wagen van zijn vriendin. Hij beweerde eerst nog dat zijn rijbewijs gewoon thuis lag, maar uiteindelijk bleek dat hij al bijna een jaar een rijverbod had. D.T. liep al twaalf eerdere veroordelingen op en werd bij verstek tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De wagen van zijn vriendin werd verbeurd verklaard.

Betrokken bij RAW13

In de zomer van 2011 zat Johny D.T. enkele weken in de cel voor zijn betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Torhout. De jongeman had immers samen met zijn vrienden van de rappersbende RAW13 de plaats van de feiten verlaten. Uiteindelijk werd hij buiten vervolging gesteld.

Op het assisenproces in januari 2015 legde D.T. wel nog een opvallende getuigenis af. Zijn verhaal stemde immers helemaal niet meer overeen met zijn verklaringen tijdens het onderzoek. Na lang aandringen gaf D.T. toe dat hij gelogen had uit angst voor de beschuldigden. “Je hebt hier wel een beetje met de voeten van het hof gerammeld. Als je zo verder door het leven gaat, zal je nog één en ander meemaken. Uw geluk kan een keer op zijn”, sprak de assisenvoorzitter hem streng toe.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.