Hij werd door drie broers bedreigd en in hun auto gedwongen. Ze reden naar Eke, Elsene en Ronse. "Ze waren uit op geld van het slachtoffer", klinkt het bij het parket van Oudenaarde. De man kon uiteindelijk in een bankfiliaal wegvluchten en de politie verwittigen. De broers konden ingerekend worden.

De nachtmerrie van D.M., een jonge Waal die in Brugge woont, begon donderdagmorgen aan zijn appartement in een deftig complex in Brugge. De drie broers wachtten hem daar op en dwongen hem om in hun auto in te stappen. "Ze gebruikten geen vuurwapen, maar er was wel sprake van ernstige bedreigingen", zegt Eva Brantegem, procureur bij het Oudenaardse parket. "Hoe dat precies in zijn werk ging, maakt deel uit van de details van het onderzoek."

Grote som geld

Het was de drie broers duidelijk om geld van het slachtoffer te doen. Volgens het parket eisten ze dan ook een grote som geld van hem. Om die te bemachtigen reden ze naar Eke, Ellezelles en Ronse. Wellicht niet toevallig plaatsen waar het slachtoffer verschillende bedrijven had.

Dat de drie broers hun slachtoffer kenden, lijkt een feit. De man heeft verschillende bedrijven op zijn naam staan, maar die zijn ondertussen niet meer te bereiken. Mogelijk kadert de gijzeling dan ook in die context. Iets wat het parket voorlopig niet wil bevestigen. "De relatie tussen de daders en het slachtoffer wordt momenteel verder onderzocht", klinkt het. "Het is ons voorlopig niet helemaal duidelijk of die elkaar voor de feiten al kenden."

De 27-jarige man kon uiteindelijk aan zijn gijzelaars ontsnappen in een ING-bankfiliaal in Ronse. Daar slaagde hij er in om weg te vluchten en de politie te verwittigen. De agenten snelden met verschillende combi's ter plaatse en konden één van de broers ter plaatse in de boeien slaan. De twee andere waren gevlucht, maar konden wat verderop ook gevonden worden. Ze werden voor de onderzoeksrechter geleid. Die besloot om hen aan te houden. Het trio zal dan ook eerstdaags voor de raadkamer moeten verschijnen.

(TLG)