Twintiger scheurt tegen meer dan 250 kilometer per uur door Kortrijk

De verdachte reed tegen hallucinante snelheden van meer dan 250 kilometer per uur. © GF
Redactie KW

Een 20-jarige man die zaterdagavond met een gestolen voertuig met snelheden tot 250 kilometer per uur over de E17 scheurde en daarna in de gracht sukkelde, is zondag door de onderzoeksrechter aangehouden.

De Fransman stal zaterdagavond een Mercedes GLA in een woning in het Noord-Franse Rijsel. “Een getuige van de garagediefstal had vanuit Rijsel de achtervolging op de man ingezet”, verduidelijkt parketwoordvoerster Caroline Jonckers (parket van Oost-Vlaanderen). “In België werd de achtervolging overgenomen door de wegpolitie. De verdachte reed tegen hallucinante snelheden van meer dan 250 kilometer per uur over Kortrijk tot in Sint-Niklaas. Door zijn bijzonder gevaarlijke rijstijl kon hij drie wagens van de wegpolitie afschudden.”

Uiteindelijk verliet de twintiger de E17 in Sint-Niklaas om daar de N41 richting Temse op te rijden. “Hij raakte de controle kwijt over het stuur en kwam met de wagen in de gracht terecht. De verdachte vluchtte te voet weg in de velden. Hij kon naderhand worden onderschept op de E17 waar hij, op de pechstrook, terug in de richting van Kortrijk aan het wandelen was.”

De wegpiraat werd gearresteerd en zondag voor de onderzoeksrechter geleid. Die hield hem aan op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer. De feiten van de diefstal in Frankrijk zullen daar apart worden behandeld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier