Twintiger riskeert 18 maanden cel voor inbraak in Pizza Hut in Harelbeke

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Voor het stelen van een kluis uit een Pizza Hut-restaurant in Harelbeke riskeert een twintiger een effectieve celstraf van achttien maanden. Twee gemaskerde mannen gingen midden in de nacht aan de haal met de kluis, maar de beklaagde blijft echter ontkennen dat hij een van hen was. “Volstrekt ongeloofwaardig”, zei de procureur tijdens het proces voor de correctionele rechtbank in Kortrijk.

In de Pizza Hut in Harelbeke werd op 28 juni 2016 ‘s nachts ingebroken. Twee mannen met een bivakmuts forceerden de toegangsdeur en sprongen over de toonbank, zo was op camerabeelden te zien. Ze gingen ervandoor met een kluis waarin 4.425 euro zat. De zaakvoerders werden gewekt door het lawaai en zagen nog net een duo op een bromfiets springen en wegrijden in de richting van het jaagpad.

Daar trof de politie een bromfiets, twee bivakmutsen en de kluis aan. In de verte zagen ze iemand door de velden rennen. Maar hoewel zijn DNA op de muts werd aangetroffen, bleef de beklaagde ontkennen dat hij een van de gemaskerde mannen was. “Volstrekt ongeloofwaardig“, meende de procureur maandag. “Naast het DNA heeft de beklaagde ook een link met een ex-werknemer van de Pizza Hut.”Het openbaar ministerie vorderde een effectieve celstraf van achttien maanden. Vonnis op 11 maart.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier