Twintiger hard aangepakt na avondje stappen: “Het kloppen en stampen bleef maar duren”

Tibo werd vooral hard in het gezicht geraakt. Zijn neus is volledig verbrijzeld. © gf
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De Warmste Week mag dan wel Kortrijk overspoelen met mooie acties en hartverwarmende initiatieven, voor Tibo Viaene (20) liep het afgelopen weekend net iets anders. De jonge Markenaar werd na een banale woordenwisseling hard aangepakt door gewelddadige jongeren.

Vrijdagavond trok Tibo, samen met enkele vrienden, naar ‘t Straatje, de bekende uitgaansbuurt in Kortrijk. “We wilden er gewoon een glas drinken en wat ontspannen maar het draaide compleet anders uit”, begint hij zijn verhaal. “Ik merkte dat drie kerels naar een vriend van mij gingen met de vraag of ze een sigaret konden krijgen. Hij weigerde beleefd maar dat was blijkbaar meer dan voldoende om amok te maken. Ik vroeg wat het probleem was en kreeg meteen een rake klap in het gezicht.”

De daaropvolgende schermutseling trok ook de aandacht van de politie, die naar aanleiding van de festiviteiten, in de buurt was. “Ze stuurden de drie wandelen en wij kregen de opmerking dat we het moesten laten voor wat het was”, verzucht Tibo. “Blijkbaar staan die gasten bekend bij de politie als vechtersbazen en was het minste voldoende om in de clinch te raken. We lieten het voor wat het was maar al snel bleek dat die kerels het zo niet hadden begrepen.”

Garage

Toen Tibo een paar uur later huiswaarts wilde keren, liep het volledig fout. “Ik had mijn fiets in een garage gezet en toen ik die wilde nemen, voelde ik iemand tikken op mijn schouder. Het waren twee van de drie kerels met wie we problemen hadden gehad. Wat volgde, was een ware hel. Ik kreeg een gigantisch pak slaag en er leek geen einde te komen aan de kloppen en stampen. Tijdens de aanval kon ik maar aan één ding denken: mijn defibrillator. Ik draag die al mijn leven lang en een verkeerde trap had voor mij fataal kunnen aflopen. Na 5 minuten dropen de aanvallers af en lieten ze me aan mijn lot over.”

Plastisch chirurg

Tibo slaagde erin zijn vader te bellen, die hem naar het ziekenhuis bracht. “Mijn neus is het hardst van al toegetakeld”, zucht de twintiger. “Die is compleet verbrijzeld waardoor er een plastisch chirurg aan te pas zal komen om het geheel te herstellen. Daarnaast heb ik blauwe plekken en kneuzingen over mijn volledige lichaam. Niet alleen heb ik helemaal niets gedaan om zo toegetakeld te worden, blijkbaar werd de vechtpartij ook gefilmd en werd het reeds duchtig gedeeld via sociale media. We hebben met alle info die we hebben klacht ingediend bij de politie en ik hoop dat ze de daders snel kunnen strikken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier