De politie van Middelkerke ging maandag langs in de woning na een tip. "De inspecteurs ter plaatse stelden ernstige inbreuken op de dierenwelzijnswet vast. De honden waren verwaarloosd en leefden in onwaardige omstandigheden", zegt commissaris Frank Delva van de lokale politie Middelkerke. Het gaat om verschillende rassen. "Er is opdracht gegeven om de dieren in beslag te nemen. De honden werden overgebracht naar het dierenasiel Ganzeweide in Koksijde", aldus de commissaris.

Daar zullen de dieren aansterken en later voor adoptie worden vrijgegeven. "Er is een proces-verbaal opgesteld tegen de eigenaar van de honden. Het parket kan vervolgen voor inbreuken op de dierenwelzijnswet", voegt de commissaris toe.

(BB)

De politie van Middelkerke ging maandag langs in de woning na een tip. "De inspecteurs ter plaatse stelden ernstige inbreuken op de dierenwelzijnswet vast. De honden waren verwaarloosd en leefden in onwaardige omstandigheden", zegt commissaris Frank Delva van de lokale politie Middelkerke. Het gaat om verschillende rassen. "Er is opdracht gegeven om de dieren in beslag te nemen. De honden werden overgebracht naar het dierenasiel Ganzeweide in Koksijde", aldus de commissaris.Daar zullen de dieren aansterken en later voor adoptie worden vrijgegeven. "Er is een proces-verbaal opgesteld tegen de eigenaar van de honden. Het parket kan vervolgen voor inbreuken op de dierenwelzijnswet", voegt de commissaris toe.(BB)