Twintig maanden celstraf voor juwelendief

De man ging aan de haal met twee peperdure ringen, maar dat breekt hem nu zuur op. © BELGA
Redactie KW

Een 44-jarige Italiaan uit Roubaix is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van twintig maanden en een boete van 800 euro. Hij krijgt die straf voor de diefstal van een gouden ring met diamant van 34.500 euro en eentje van 45.000 euro die hij buit kon maken bij juweliers in Kortrijk en Brussel. De veertiger zit sinds 8 september in de cel.

Op 24 februari zakte Omar K. samen met zijn minderjarige zoon naar Kortrijk af. Ze stapten juwelier Brucaro in de Doorniksestraat binnen en toonden interesse in een “ring met een grote steen”. Terwijl de zoon samen met de juwelier naar het uitstalraam ging kijken, slaagde de 44-jarige Italiaan er in een dure ring van 34.500 euro mee te graaien. Ze verlieten de winkel zonder iets te kopen maar beloofden te zullen terugkomen met de vrouw voor wie de ring bedoeld was om de juiste maat op te meten. De juwelier zag het duo niet meer terug maar stelde vast dat de peperdure ring verdwenen was.

Schulden

Via de camera’s werd duidelijk dat de dader met een Peugeot 206 met Franse nummerplaat het hazenpad nam. De wagen kon die dag bij het binnenrijden van Kortrijk aan een te hoge snelheid geflitst worden. Dat spoor leidde de speurders naar Frankrijk. Ondertussen bleek hij in Brussel zijn kunstje nog eens netjes overgedaan te hebben. Op 14 april verdween hij bij juwelier Huis Leysen op de Grote Zavel in Brussel met een ring van 45.000 euro.

Omar K. dacht met de juwelendiefstallen een manier gevonden te hebben om zijn schulden snel af te lossen. Hij verkocht beide sieraden voor in totaal amper 4.000 euro op markten in Frankrijk. Die opbrengst verklaarde de rechter verbeurd. Aan één van de juweliers moet hij een schadevergoeding van 29.750 euro betalen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier