Voorlopig is het nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en hoe de jongeman de verwondingen opliep. De jongeman ligt nog steeds in een coma in het ziekenhuis van Veurne. Gisteren (donderdag) probeerden de dokters hem uit die coma te halen, maar voorlopig is dat niet gelukt.

Verjaardag vieren

Veurnenaar Thibault Schamp was zaterdagavond met enkele vrienden in Veurne op stap om zijn zesentwintigste verjaardag te vieren. Een gezellige avond, tot twee prille dertigers uit Veurne omstreeks 5 uur 's ochtends het pad van de vriendengroep kruisten.

Wat er precies gebeurde is onduidelijk, maar op de Appelmarkt ontstond een incident waarin Thibault enkele zware klappen op zijn hoofd kreeg. "Een van de daders stak ook een priem in de schouder van Thibault. Hij strompelde nog naar huis, maar het was onmiddellijk duidelijk dat hij er heel slecht aan toe was", vertelt zijn moeder Nicole Verburgh. Vader Joost keerde halsoverkop terug van reis om bij zijn gezin te zijn.

Enige zoon

Thibault werd binnen gebracht op de spoedafdeling van het ziekenhuis in Veurne. "Er zat bloed in zijn hersenen waardoor de dokters onmiddellijk beslisten om hem te opereren aan zijn schedel. Drie uur lang hebben ze aan hem gewerkt. Er werd een kuil in zijn hoofd gemaakt. Momenteel wordt hij in een coma gehouden en dit wellicht nog zeker tot vrijdag", aldus zijn mama.

Zij is heel aangedaan over hetgeen er is gebeurd. "Thibault is onze enige zoon en echt een God voor me. Sinds twee maanden woont hij samen met zijn vriendin in Veurne." Het slachtoffer werd gisteren (maandag) 26 jaar. Voor de familie is het de komende dagen bang afwachten. "Het is onduidelijk hoe hij uit de coma zal ontwaken. We zijn bang, maar houden ons sterk voor hem."

© Google Maps

Twee verdachten opgepakt en aangehouden

Via camerabeelden kon de politie twee verdachten, twee prille dertigers uit Veurne, gemakkelijk vinden. Beide mannen werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid.

(BF)