Twee verdachten ontkomen door levensgevaarlijk manoeuvre tijdens spectaculaire achtervolging in Rekkem

De wagen werd verlaten teruggevonden. Van beide mannen is op dit moment geen spoor. © CL
Christophe Lefebvre

Vrijdagnamiddag kwam een spectaculaire achtervolging tot een einde op de E17 in Rekkem. Twee personen probeerden de politie te ontvluchten door de E17 in tegenovergestelde richting op te rijden. Beide kerels zijn op de vlucht en worden actief opgespoord door verschillende politiediensten.

Het voorval begon nadat de politie van Moeskroen werd opgeroepen voor een verdacht voertuig. “We stuurden een anonieme wagen ter plaatse, een residentiële wijk waar iedere aanwezigheid door de bewoners nagenoeg meteen wordt opgemerkt” klinkt het bij Commissaris Dellanoye.

Meteen de vlucht

“Op dit ogenblik gaat onze zone en de zone van onze buurgemeente gebukt onder een diefstallenplaag uit tuinen en tuinhuizen, waardoor we extra mensen en middelen hebben ingezet. Op die manier kon het anonieme voertuig erg snel ter plaatse zijn en troffen ze er een Peugeot met Franse nummerplaten aan. Aan boord zaten 2 mannen van het ‘zigeunertype’ die al snel door hadden dat ze zonet waren betrapt. Ze aarzelen niet en namen meteen de vlucht. Hierbij werden hoge snelheden gehaald en meden ze geen risico’s. Ze wilden koste wat kost de politie ontvluchten.”

Aan een rotvaart reed het duo door de straten van Moeskroen, in de richting van de kluifrotonde in Rekkem. “Ondertussen hadden onze mensen reeds de bijstand gevraagd van zowel de Federale Wegpolitie als die van Politiezone Grensleie” gaat de commissaris verder.

Spookrijders

“Ter hoogte van de kluifrotonde besloot het tweetal de E17 in de richting van Kortrijk te nemen, maar reden ze de autosnelweg in tegenovergestelde richting op. Dit resulteerde in een levensgevaarlijke situatie waardoor onze mensen hun achtervolging moesten staken. Hiervoor gelden strenge protocollen en wij gingen geen extra levens in gevaar brengen.”

“Het voertuig werd nadien verlaten teruggevonden ter hoogte van het containerpark van de LAR. Van de inzittenden ontbreekt op dit ogenblik elk spoor. Verschillende politiediensten hebben ondertussen al de nodige middelen ingezet in een poging beide personen terug te kunnen vinden. Of ze vandaag ook slachtoffers hebben gemaakt kan ik op dit ogenblik nog niet zeggen. Het voertuig werd in beslag genomen en zal het onderwerp vormen van een uitgebreid onderzoek.”

Commissaris Vannieuwenhuyse, woordvoerder voor de politiezone Grensleie, bevestigt de feiten. “We kregen een oproep tot ondersteuning van onze Waalse collega’s, een oproep die al snel werd gevolgd met de melding dat het voertuig was achtergelaten. De kerels namen te voet de vlucht tussen de containers die op de LAR staan gestapeld. Zowel anonieme als gestreepte voertuigen kamden meteen de volledige buurt uit, tot op heden nog steeds zonder resultaat. De Federale Politie houdt dan weer een oogje in het zeil op en langs de autosnelwegen.”

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.