Twee verdachten naar strafrechter voor brandstichting in kasteel in Sijsele

Eind april ontstond er brand op de bovenverdieping van een kasteeltje nabij kasteel Ryckevelde in Sijsele. © a-JVM
Redactie KW

De twee mannen die verdacht worden van brandstichting in een kasteel in Sijsele zullen zich daarvoor in de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Ze ontkennen echter dat ze het vuur aanstaken. Een van hen zit nog in de cel.

Eind april ontstond er brand op de bovenverdieping van een kasteeltje nabij kasteel Ryckevelde in Sijsele. De zolderverdieping liep dan ook heel wat schade op. De brand werd aangestoken. Volgens de speurders na een discussie tussen de kasteelheer en twee andere mannen. M.B. (63) en F.B. (53) lagen namelijk met de 33-jarige kasteelheer overhoop.

De twee geven toe dat ze naar het kasteel gingen. M.B. beweert dat hij opgelicht werd door de kasteelheer en daarover wilde praten. Daarom trok hij samen met zijn kompaan naar het kasteel. Daar gaven ze de kasteelheer enkele rake klappen, maar die slaagde er in om te ontsnappen. Hij verwittigde de politie en meldde dat de twee ermee hadden gedreigd om zijn kasteel in brand te steken.

Toen de hulpdiensten arriveerden, was de brand al bezig. De twee mannen werden ter plaatse opgepakt, maar blijven staalhard ontkennen dat zij het vuur stichtten. M.B. zit ondertussen al 2,5 maanden in de cel en zal ook daar zijn proces verder moeten afwachten. Dat besliste de Brugse raadkamer. Dat proces zal er wellicht wel snel kunnen komen.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier