Twee verdachten gearresteerd na klopjacht

© JH
Laurens Kindt

De politie heeft in Torhout twee verdachte mannen gearresteerd na een urenlange klopjacht. Ze kregen daarbij de steun van speurhonden en de heli van de federale politie.

Omstreeks 11 uur merkten automobilisten twee mannen op die aan het wandelen waren op de pechstrook van de E403, ter hoogte van Lichtervelde. De politie werd erbij geroepen maar toen die de mannen opmerkte, sloegen ze op de vlucht.

Zoekactie met helikopter

De twee vluchtten de velden in, waarop de politie steun vroeg van de korpsen van de politiezone Regio Tielt en Het Houtsche. Samen met de collega’s van de politiezone Kouter startten ze een grootschalige zoekactie naar de twee verdachten. Daarbij werd ook de helikopter van de federale politie ingezet en kwamen speurhonden ter plaatse.

Omstreeks 13 uur konden de twee verdachten gelokaliseerd en gearresteerd worden. De twee werden verhoord door rechercheurs van de politiezone Kouter. Zaterdag meldt het parket dat het gaat om twee Roemenen. Ze worden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van een diefstal uit een voertuig. Het is nog niet duidelijk of ze ook in aanmerking komen voor andere feiten. Verder onderzoek zal daar meer duidelijkheid over moeten scheppen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier