Twee verdachten blijven in de cel voor misbruik vijfjarig meisje

Redactie KW

De raadkamer in Veurne heeft de aanhouding van een 38-jarige vrouw uit Kortemark en een 51-jarige man uit Moeskroen met een maand verlengd.


Dat meldt de Veurnse afdeling van het parket West-Vlaanderen. De twee worden verdacht van misbruik van een vijfjarig meisje. De vrouw uit Kortemark is de moeder van het slachtoffertje. De man uit Moeskroen kwam via het internet in contact met de moeder van het meisje. Tegen betaling maakte hij naaktfoto’s van de vrouw en het slachtoffer. Vermoedelijk kreeg de vrouw wroeging, want ze stapte vorige week zelf naar de politie. Via het IP-adres van zijn computer kon ook de man uit Moeskroen getraceerd worden. De vrouw ontkent dat ze de andere verdachte ooit in levende lijve ontmoette. Nochtans zou er volgens de speurders minstens één ontmoeting zijn geweest.

De man uit Moeskroen wordt verdacht van het bezit van kinderporno en aanranding. Of er sprake is van verkrachting, is nog niet duidelijk. De vrouw uit Kortemark werd donderdag aangehouden op verdenking van het aanzetten tot ontucht. Door de beslissing van de raadkamer blijven ze alle twee minstens een maand langer in de cel.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.