Woensdag omstreeks 9 uur controleerde het Technisch Steunteam van de Scheepvaartpolitie een huiftrailer bij P&O Ferries. In de trailer werden zeven transmigranten uit Eritrea aangetroffen. Een vrouw was eerder al gedagvaard voor indringing en werd deze keer zelfs aangehouden door de onderzoeksrechter.

Amper drie uur later ontdekte het Technisch Steunteam opnieuw vijf Eritreeërs in een andere trailer op de terreinen van P&O. Een 23-jarige man bleek eveneens al gedagvaard te zijn voor de correctionele rechtbank. Ook hij werd donderdag aangehouden door de onderzoeksrechter. Over beide dossiers verspreid werden nog drie andere transmigranten gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Ze werden immers al meermaals aangetroffen in de haven van Zeebrugge.

Migranten zien de haven van Zeebrugge vaak als de poort naar het Verenigd Koninkrijk. Om dat probleem te counteren, is het binnendringen van een havenfaciliteit sinds midden juni 2016 een strafbaar feit. Voordien konden indringers enkel vervolgd worden voor illegaal verblijf in België.

"In september 2019 werden reeds 64 vaststellingen van binnendringen in de haven verricht", klink het bij het parket. Een correctionele dagvaarding volgt in principe pas bij de derde betrapping. Door de Brugse strafrechter worden de havenindringers meestal tot zes maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld.

(BELGA)

Woensdag omstreeks 9 uur controleerde het Technisch Steunteam van de Scheepvaartpolitie een huiftrailer bij P&O Ferries. In de trailer werden zeven transmigranten uit Eritrea aangetroffen. Een vrouw was eerder al gedagvaard voor indringing en werd deze keer zelfs aangehouden door de onderzoeksrechter.Amper drie uur later ontdekte het Technisch Steunteam opnieuw vijf Eritreeërs in een andere trailer op de terreinen van P&O. Een 23-jarige man bleek eveneens al gedagvaard te zijn voor de correctionele rechtbank. Ook hij werd donderdag aangehouden door de onderzoeksrechter. Over beide dossiers verspreid werden nog drie andere transmigranten gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Ze werden immers al meermaals aangetroffen in de haven van Zeebrugge.Migranten zien de haven van Zeebrugge vaak als de poort naar het Verenigd Koninkrijk. Om dat probleem te counteren, is het binnendringen van een havenfaciliteit sinds midden juni 2016 een strafbaar feit. Voordien konden indringers enkel vervolgd worden voor illegaal verblijf in België."In september 2019 werden reeds 64 vaststellingen van binnendringen in de haven verricht", klink het bij het parket. Een correctionele dagvaarding volgt in principe pas bij de derde betrapping. Door de Brugse strafrechter worden de havenindringers meestal tot zes maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld.(BELGA)