Twee Roemenen vrijgelaten na kilometerslange achtervolging

De twee Roemeense inzittenden van een Alfa Romeo met Italiaanse nummerplaten die vrijdag pas na een achtervolging van zo’n 50 kilometer tussen Ingelmunster en Melle ingerekend konden worden, zijn opnieuw vrijgelaten. Er konden hen geen strafbare feiten ten laste gelegd worden. De man achter het stuur zal zich later wel nog voor tal van verkeersinbreuken voor de politierechter moeten verantwoorden.

Politie-inspecteurs hielden de Alfa Romeo met Italiaanse nummerplaat omstreeks 11.15 uur tegen voor een controle in Ingelmunster. Dat gebeurde na meldingen van verdacht gedrag. De automobilist sloeg echter op de vlucht en nam via Tielt de E40 richting Brussel. Dat deed hij volgens de wegpolitie aan snelheden tot 200 kilometer per uur. De lokale politie van Ingelmunster achtervolgde de auto tot in Melle, een traject van meer dan vijftig kilometer. Daar werden de mannen op de autosnelweg ingerekend. Ook enkele andere lokale politiezones en de federale wegpolitie werden ingeschakeld.

Tijdens hun verhoren gaven de twee Roemenen uit Brussel aan dat ze in de regio rondtoerden omdat ze op zoek waren naar werk in de serrebouw en geen slechte bedoelingen hadden. De automobilist zou in paniek op de vlucht geslagen zijn omdat de documenten van het voertuig niet aanwezig waren. Hij is alvast zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken. Tot een voorleiding voor de onderzoeksrechter of aanhouding kwam het niet.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.