Twee ramen ingeslagen van auto’s Delabie Motors in Marke

© EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in twee auto’s die langs de baan stonden bij garage Delabie in Marke. Toen Bert Delabie, zaakvoerder van Delabie Motors in de Hellestraat woensdagmorgen om 7 uur een auto die langs de straat stond wou binnen plaatsen, merkte hij dat de ramen van twee wagens die voor de deur stonden ingeslagen waren.

“Het was de daders blijkbaar enkel om cash geld of om vandalisme te doen”, zucht Claudia Claus, de vrouw van Bert. “De papieren van de auto en de gps lagen uit het kastje gegooid, maar bleven in de auto.” Het is niet de eerste keer dat dergelijke feiten voorvallen. “Op 29 augustus vorig jaar, dus net één jaar geleden, gebeurde hetzelfde. Toen hebben we het duidelijk gehoord en we konden de daders achtervolgen. Ze werden uiteindelijk ingerekend door de politie.”

Nieuwe ruit

Het is een bittere pil voor Delabie Motors. “De ene auto is van ons en de andere van een klant. De verzekering komt niet tussen aangezien de auto langs de weg stond. Wij hebben echter niet de instelling om te zeggen tegen de klanten dat wij er niets kunnen aan doen. De avond na het voorval zorgden we dat de auto gebruiksklaar en met een nieuwe ruit erin afgeleverd werd bij onze klanten.”

Update: foto van een getroffen auto toegevoegd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier