In de Industrielaan beukte een onbekend aantal daders de deur in van een dakwerkbedrijf. Ze geraakten binnen, maar moesten op de vlucht slaan zonder buit. Niet veel later gebeurde hetzelfde in een drankcentrale aan de Lageweg. De zaakvoerder merkte 's morgens brandgeur op. Hij stelde vast dat er geprobeerd werd de brandkast van het bedrijf open te breken. Materiaal als slijpschijven, een bijl en schroevendraaiers werden achtergelaten door de dader(s).

"Ze moeten door iets opgeschrikt zijn en bedrijf verlaten hebben. De brandkast was al voor groot deel open gescheven. Ze waren blijkbaar via de zijdeur van het bedrijf binnengekomen", klinkt het bij de politie.

Agenten deden sporenonderzoek, ondervroegen buren en gaan de gevonden camerabeelden grondig bestuderen. De politie vermoedt een link tussen de twee pogingen tot diefstal. Voorlopig is er wel nog geen spoor van de daders.

(AN)

In de Industrielaan beukte een onbekend aantal daders de deur in van een dakwerkbedrijf. Ze geraakten binnen, maar moesten op de vlucht slaan zonder buit. Niet veel later gebeurde hetzelfde in een drankcentrale aan de Lageweg. De zaakvoerder merkte 's morgens brandgeur op. Hij stelde vast dat er geprobeerd werd de brandkast van het bedrijf open te breken. Materiaal als slijpschijven, een bijl en schroevendraaiers werden achtergelaten door de dader(s). "Ze moeten door iets opgeschrikt zijn en bedrijf verlaten hebben. De brandkast was al voor groot deel open gescheven. Ze waren blijkbaar via de zijdeur van het bedrijf binnengekomen", klinkt het bij de politie.Agenten deden sporenonderzoek, ondervroegen buren en gaan de gevonden camerabeelden grondig bestuderen. De politie vermoedt een link tussen de twee pogingen tot diefstal. Voorlopig is er wel nog geen spoor van de daders. (AN)