Twee overvallers Tabak Shop in Gits moeten zonder buit vluchten

Sharif Latif in zijn Tabak Shop in Gits.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Sharif Latif in zijn Tabak Shop in Gits.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Sharif Latif bleef zaterdagavond wel heel koelbloedig toen hij op camerabeelden zag dat twee mannen zijn winkel waren binnen gekomen en zich meteen achter de toonbank richting kassa begaven. “Geld zat er toch niet meer in de kassa. En omdat ik mijn broer riep zijn ze op de vlucht geslagen.” De politie deed ter plaatse de nodige vaststellingen, het parket onderzoekt de zaak verder.

Het was zaterdagavond even voor 22 uur toen de overvallers de winkel langs de Brugsesteenweg in Gits binnen stapten. “Ik had meteen door dat er iets niet snor zat en heb snel de deur tussen de winkel en de woonkamer afgesloten. Ik riep ook naar mijn broer en waarschijnlijk hebben de twee jongemannen daardoor gepanikeerd.”

Op wat schade en schrik na tracht Sharif het voorval ondertussen te vergeten. “Ik zal wel wat extra beveiliging aanbrengen, maar ik wil hier ook niet te lang bij stil staan.” Ondertussen is hij ook weer volop aan de slag in zijn carwash die naast de shop gelegen is. “Doordat ik vaak in de carwash werk had de politie moeite om mijn vingerafdrukken te nemen. Die hadden ze nodig om de mijne uit te sluiten bij hun sporenonderzoek. De daders hadden ook elk een mes bij dat ze al vluchtend achter lieten.”

Het parket van Kortrijk voert momenteel een onderzoek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.