Vrijdagochtend werd in het politiecommissariaat van de politiezone Vlas de vangst van een groot drugsdossier waarbij dealers uit Marke en Lauwe betrokken waren, voorgesteld. De agenten spreidden er een berg cash geld, goed voor een som van 48.000 euro, tentoon. Daarnaast werd ook bijna 850 gram cocaïne met een straatwaarde van 45.000 euro in beslag genomen, samen met twee wagens - een Audi en een Volkswagen -, wapens met patronen, een Rolex ter waarde van 38.750 euro en heel wat dure merkkleren, handtassen en schoenen van onder meer Louis Vuitton, Hermès en Louboutin.

Na maanden van intensief recherchewerk konden de speurders enkele gerichte en uiterst succesvolle acties verrichten in dit onderzoek. Parketwoordvoerder Tom Janssens: "Bij huiszoekingen in Marke, Lauwe, Kortrijk, Harelbeke, Gullegem en Wommelgem werden vijf personen gearresteerd. Twee van hen zijn voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijven voorlopig aangehouden."

Naast een berg cash geld werd ook heel wat dure merkkledij én een Rolex ter waarde van 38.750 euro in beslag genomen., LOO
Naast een berg cash geld werd ook heel wat dure merkkledij én een Rolex ter waarde van 38.750 euro in beslag genomen. © LOO
Vrijdagochtend werd in het politiecommissariaat van de politiezone Vlas de vangst van een groot drugsdossier waarbij dealers uit Marke en Lauwe betrokken waren, voorgesteld. De agenten spreidden er een berg cash geld, goed voor een som van 48.000 euro, tentoon. Daarnaast werd ook bijna 850 gram cocaïne met een straatwaarde van 45.000 euro in beslag genomen, samen met twee wagens - een Audi en een Volkswagen -, wapens met patronen, een Rolex ter waarde van 38.750 euro en heel wat dure merkkleren, handtassen en schoenen van onder meer Louis Vuitton, Hermès en Louboutin. Na maanden van intensief recherchewerk konden de speurders enkele gerichte en uiterst succesvolle acties verrichten in dit onderzoek. Parketwoordvoerder Tom Janssens: "Bij huiszoekingen in Marke, Lauwe, Kortrijk, Harelbeke, Gullegem en Wommelgem werden vijf personen gearresteerd. Twee van hen zijn voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijven voorlopig aangehouden."