Twee Noord-Franse dieven opgepakt na achtervolging

De politie trof bij de man verschillende gestolen (brom)fietsen aan. © GF
Redactie KW

Twee Noord-Franse mannen, die met een gestolen voertuig op pad waren, konden gisteravond na een achtervolging vanop de Ieperse ring door de politie opgepakt worden.

Gisteravond heeft een achtervolging plaatsgevonden in Ieper. Op een ANPR-camera werd een voertuig herkend dat werd gestolen in Frankrijk. Daarop reed de politie het voertuig achterna. Op de ring rond Ieper ter hoogte van het kruispunt met de Pilkemseweg kon de politie de wagen staande houden, maar daarna reed de auto opnieuw weg.

Daarop werd de achtervolging ingezet. Die eindigde aan de Canadien Sint-Juliaan. De wagen was beschadigd geraakt aan het wiel door een vluchtheuvel en kwam vanzelf tot stilstand. De bestuurder en passagier probeerden weg te vluchten.

De bestuurder kon daar gevat worden, de passagier kon wegvluchten, maar werd ter hoogte van Zonnebeke opgepakt. Het gaat om twee Fransmannen, een meerderjarige en een minderjarige. Beiden werden gearresteerd. Bij de zoektocht werden heel wat middelen ingezet, onder andere ook een helikopter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier