Op vrijdag 29 juni drongen twee mannen even voor openingstijd de Gamma aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende binnen. Onder bedreiging van een wapen eisten ze de inhoud van de kluis. Uiteindelijk maakten de daders enkele duizenden euro's buit.

De politie kon Ayoub A. de volgende dag al inrekenen in een hotel in Middelkerke. De verdachte bleef immers de gestolen gsm van een slachtoffer gebruiken, waardoor de speurders hem gemakkelijk konden traceren. A. legde bekentenissen af over de feiten. Ook Alex R. (22) uit Leuven werd snel opgepakt, maar de jongeman van Roemeense origine blijft zijn betrokkenheid bij de overval ontkennen.

Niet aan zijn proefstuk toe

Ayoub A. was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. De jongeman liep al meerdere veroordelingen op en bekende een gelijkaardige overval op een Aldi-filiaal in de J.P.Minckelersstraat in Leuven. Daar werd op 18 juni een aanzienlijk bedrag uit de kassa gestolen. Dat dossier werd vrij snel overgeheveld naar Brugge.

Het proces zal in principe binnen enkele weken van start gaan voor de correctionele rechtbank van Brugge. De raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat beide verdachten aangehouden blijven in afwachting van hun proces.

(BELGA)

Op vrijdag 29 juni drongen twee mannen even voor openingstijd de Gamma aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende binnen. Onder bedreiging van een wapen eisten ze de inhoud van de kluis. Uiteindelijk maakten de daders enkele duizenden euro's buit.De politie kon Ayoub A. de volgende dag al inrekenen in een hotel in Middelkerke. De verdachte bleef immers de gestolen gsm van een slachtoffer gebruiken, waardoor de speurders hem gemakkelijk konden traceren. A. legde bekentenissen af over de feiten. Ook Alex R. (22) uit Leuven werd snel opgepakt, maar de jongeman van Roemeense origine blijft zijn betrokkenheid bij de overval ontkennen.Ayoub A. was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. De jongeman liep al meerdere veroordelingen op en bekende een gelijkaardige overval op een Aldi-filiaal in de J.P.Minckelersstraat in Leuven. Daar werd op 18 juni een aanzienlijk bedrag uit de kassa gestolen. Dat dossier werd vrij snel overgeheveld naar Brugge.Het proces zal in principe binnen enkele weken van start gaan voor de correctionele rechtbank van Brugge. De raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat beide verdachten aangehouden blijven in afwachting van hun proces.(BELGA)