Twee mannen in de cel voor transporten bij mensensmokkel

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 44-jarige Albanees en een 34-jarige Rus, die verdacht worden van mensensmokkel, met een maand verlengd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

© iStock

Het onderzoek naar de verdachten werd gevoerd door het team mensensmokkel van de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie. De speurders ontdekten dat beide mannen met hun auto migranten oppikten. Tegen betaling voerden ze die mensen naar verschillende plaatsen in België en Noord-Frankrijk. Daar werden ze dan op vrachtwagens richting Verenigd Koninkrijk verstopt.

Beide verdachten werden vorige week gearresteerd voor die transporten in het kader van mensensmokkel. De Brugse onderzoeksrechter heeft hen voor die feiten aangehouden. Hun wagens werden in beslag genomen en worden later wellicht verbeurd verklaard door de strafrechter. De raadkamer in Brugge besliste dinsdagochtend dat de 44-jarige Albanees en de 34-jarige Rus een maand langer in de cel moeten blijven.

In 2018 werden in West-Vlaanderen al meer dan 50 vermoedelijke mensensmokkelaars aangehouden. Vrijdag velt de correctionele rechtbank bijvoorbeeld een vonnis in de zaak van een grote Albanese mensensmokkelbende. Voor het kopstuk van dat smokkelnetwerk werd tien jaar gevangenisstraf gevorderd.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.