Twee maanden cel voor Torhoutenaar die “trage” bestuurder afranselt voor ogen zoontje

Een 32-jarige Torhoutenaar heeft in de Brugse strafrechtbank twee maanden cel en een geldboete van 400 euro gekregen omdat hij een bestuurder uit Ichtegem genadeloos afranselde voor de ogen van diens elfjarige zoontje. Volgens de beklaagde “reed hij te traag in een zone 30” en “stopte hij te vaak aan zebrapaden” . “Mijn zoon heeft wekenlang nachtmerries gehad”, aldus het slachtoffer.

De feiten vonden hier plaats. © Google Streetview

Op 6 februari 2017 keerde C.D. (48) uit Ichtegem met zijn elfjarige zoon terug van de kinesist in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. C.D. woonde toen nog in Torhout en volgde met zijn wagen de Bruggestraat. Maar toen hij door de zone 30 passeerde ter hoogte het hoofdgebouw van de Middenschool Sint-Rembert liep het fout. C.D. moest enkele keren stoppen voor overstekende kinderen op het zebrapad en dat was duidelijk niet naar de zin van Torhoutenaar Olivier D. (32), die achter hem reed. Olivier D. was voortdurend aan het bumperkleven en op een bepaald moment stapte hij zelfs uit zijn wagen. Ook C.D. stapte uit om te vragen wat er scheelde maar kreeg prompt een harde vuistslag in het gezicht. Hij viel neer waarop Olivier D. zijn jas over zijn hoofd trok en hem in een wurggreep nam. “Ik dacht echt dat ik ging stikken“, getuigde C.D. tijdens het proces. “Gelukkig kwamen enkele passanten tussenbeide, of het was misschien veel erger afgelopen.”

De zoon van C.D. zag alles voor zijn neus gebeuren en barstte in tranen uit. De jongen kampte na het incident een hele tijd met nachtmerries en durft sindsdien niet meer met zijn fiets naar school. “Niet lang voor het incident werd hij door een wagen van zijn fiets gereden op een zebrapad”, vervolgde C.D. “Hij liep daarbij een lelijke wonde op aan zijn knie. Het was trouwens daarvoor dat wij van de kinesist kwamen.”

De procureur vroeg een strenge straf voor Olivier D., die eerder al veroordelingen opliep voor verboden wapens en diefstal met geweld. De man kwam zelf niet opdagen in de rechtbank. Zijn advocate probeerde een deel van de schuld in de schoenen van het slachtoffer te schuiven. “Volgens mijn cliënt reed het slachtoffer te traag en had hij daardoor al twee keer bruusk moeten remmen. Hij geeft toe dat hij in de fout ging, maar het slachtoffer is zelf ook onvoorzichtig geweest door uit te stappen.” Dit schoot bij de advocate van C.D. duidelijk in het verkeerde keelgat. “Uiteraard reed mijn cliënt traag want het was een zone 30 met liefst zeven zebrapaden waar het vol schoolkinderen liep”, zei meester Valerie Soenen. “Bovendien was zijn zoon niet lang voor het incident daar vlak in de buurt aangereden op een zebrapad. Daarom juist hield hij voor elk zebrapad halt om kinderen over te laten.”

De rechter kende C.D. een schadevergoeding toe van net geen 2.000 euro.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.