Twee koppels uit Roeselare riskeren zware boetes voor drugsverkoop

© iStock
Redactie KW

Twee koppels uit Roeselare riskeren voor de rechtbank in Kortrijk celstraffen tot 40 maanden en boetes van 24.000 euro voor jarenlange verkoop van kilo’s cannabis, cocaïne en xtc. De openbare aanklager wil ook zo’n half miljoen euro drugsgeld verbeurd verklaard zien. Drie beklaagden zitten al ruim een jaar in de cel.

Halfweg februari stelde een vader uit Roeselare vast dat zijn dochter drugs gebruikte. Een vriend bevoorraadde haar. De man sloeg alarm bij de lokale recherche van de politiezone Riho (Roeselare, Izegem, Hooglede). Onder meer via telefoontaps slaagden de speurders er in en netwerk van drugsdealers uit de Roeselaarse regio te ontmaskeren. Op 11 juni 2019 voerde de politie zowel in Roeselare, Oostnieuwkerke (Staden), Ardooie, Ledegem en Izegem op 15 plaatsen gelijktijdige huiszoekingen uit. Daarbij werden 4,5 kilogram cannabis, ruim een halve kilogram cocaïne en 800 xtc-pillen gevonden.

Jaguar

Er kon ook 50.000 euro cash in beslag genomen worden, net als verboden wapens, materiaal om een cannabisplantage op te zetten en drie voertuigen waaronder een Jaguar. In een garagebox in Staden kon drie kilogram cannabis gevonden worden.

Volgens de openbare aanklager was Anthony V. (37) uit Roeselare de spilfiguur. Hij kocht aanvankelijk van Bart S. (50) uit Rumbeke (Roeselare) maar zijn statuut veranderde na verloop van tijd naar leverancier. Van beiden worden ook hun partners van betrokkenheid bij de handel verdacht. Ook twee stiefzonen van S. stonden mee terecht. Volgens de openbare aanklager gingen in een periode van drie jaar zo’n 18 tot 36 kilogram cannabis en 7 tot 8 kilogram cocaïne door hun handen. Goed voor een opbrengst van een half miljoen euro, geld dat het verbeurd verklaard wil zien.

Gokverslaving

Zowel Bart S. als Anthony V. zitten al ruim een jaar in de cel in voorhechtenis. V. hield de cannabis in een garagebox bij, het geld bij zijn moeder en de cocaïne bij zijn grootmoeder. Hij kampte naast een drugs- ook met een gokverslaving, waarbij hij tussen 2017 en 2019 volgens het gerecht zo’n 232.000 euro verspeelde. Bart S. vroeg na het vonnis vrijgelaten te kunnen worden onder voorwaarden en wil zich laten begeleiden. “Ik wil de rest van mijn leven normaal doorbrengen”, klonk het. Anthony V. weigerde alle schuld die de anderen naar hem doorschoven op zich te nemen. Vonnis op 11 augustus. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.