Twee jonge mannen opgepakt voor moord op Joyce (28)

Joyce Sparenberg. © GF
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Er zijn zondagavond twee jonge mannen opgepakt voor de mysterieuze moord op Joyce Sparenberg. Het levenloze lichaam van de Loppemse werd eind maart aangetroffen in haar appartement in Gent.

Over de precieze omstandigheden van het overlijden van Joyce Sparenberg (28) wil het parket van Gent nog altijd niks lossen. “Het onderzoek loopt volop”, zegt Caroline Jonckers. “Zondagavond zijn twee verdachten opgepakt. Vandaag (maandag) werden ze voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van roofmoord. Het gaat om twee jonge mannen van 18 en 22 jaar oud.”

Opgegroeid in Loppem

Het lichaam van Joyce Sparenberg werd op vrijdag 31 maart aangetroffen in haar appartement langs de Neermeerskaai in Gent. Het slachtoffer is geboren in Antwerpen en woonde al even in Gent, maar groeide vanaf haar derde op bij een pleeggezin in Loppem. “Joyce genoot met volle teugen van haar leven”, zei haar pleegzus Joke Lambert uit Torhout vorige week nog in onze krant. Joyce liep onder meer school in de Sint-Maartensschool in Loppem en de Maricolen in Brugge.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier