Twee jaar voorwaardelijk voor seksuele relatie met 13-jarige

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 26-jarige man uit Gistel veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf voor verkrachting, aanranding en aanzetten tot ontucht. M.G. had onder andere een seksuele relatie met een toen 13-jarig meisje.

De feiten speelden zich in Ichtegem en Torhout af van augustus tot 13 december 2017. In een audiovisueel verhoor verklaarde het slachtoffer bijvoorbeeld dat ze seks hadden in het kot bij het weiland waar het paard van de beklaagde staat. Tijdens een ruzie dreigde G. naaktfoto’s van het meisje naar haar moeder te sturen.

Eind juli 2018 maakte de Gistelnaar zich ook schuldig aan het aanzetten tot ontucht van een toen 15-jarig meisje. M.G. vroeg aan het slachtoffer om hem kinky foto’s te sturen. Zelf stuurde hij via snapchat een filmpje waarop te zien was hoe hij masturbeerde. In de nasleep daarvan zat G. in het najaar van 2018 ongeveer twee maanden in voorhechtenis.

De beklaagde gaf toe dat er sprake was van een seksuele relatie met wederzijdse toestemming, maar jongeren van die leeftijd kunnen wettelijk gezien geen toestemming geven. De feiten werden door de verdediging dan ook niet betwist.

De rechtbank veroordeelde M.G. uiteindelijk tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Voor voyeurisme en wraakporno werd hij vrijgesproken. Toen het meisje de relatie wilde beëindigen, probeerde hij weliswaar druk te zetten door beelden van haar ontblote borsten terug te sturen. De beelden werden echter nooit naar andere mensen gezonden. G. is ten slotte ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.