Twee jaar rijverbod voor dodelijk ongeval onder invloed met niet ingeschreven voertuig

© Getty Images
Redactie KW

Een 46-jarige automobilist uit Komen die op 18 juli 2016 langs de E17 in Kortrijk inreed op een eerder ongeval en daarbij de dood veroorzaakte van een 31-jarige Fransman, mag twee jaar lang niet meer in een auto kruipen. Dat besliste de Kortrijkse politierechter. Hij reed te snel en onder invloed van alcohol in een ongekeurd en niet ingeschreven voertuig

In de nacht van 17 op 18 juli 2016 reed Fransman Redouan Mansour met zijn wagen op de E17 tussen Deerlijk en Kortrijk-Oost terug naar Frankrijk. Om een onduidelijke reden kwam hij plots in aanraking met een voorligger. Hij ging over de kop maar bleef ongedeerd, net als de automobilist van het aangereden voertuig. Beiden konden uitstappen. Een alerte trucker merkte het ongeval op en zette zijn vrachtwagen dwars over de weg met knipperlichten om het aankomende verkeer te waarschuwen.

Maar een kwartier later merkte Franky C. dit veel te laat op. Met zijn ongekeurde en niet ingeschreven Alfa Romeo ging hij vol in de remmen maar knalde vol op één van de voertuigen. Redouan Mansour probeerde nog te voet weg te vluchten maar werd ook geraakt. Hij overleed aan zijn verwondingen. De tweede betrokkene van het eerste ongeval raakte heel zwaar gewond. Volgens de aangestelde verkeersdeskundige reed Franky C. minstens 146 km/u. Bovendien had hij 1,88 promille alcohol in het bloed en was hij voordien al zes keer met de politierechtbank in aanraking gekomen voor alcoholintoxicatie, snelheid en niet ingeschreven voertuigen.

Genoeg voor de politierechter om C. een rijverbod van twee jaar, een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 2.400 euro te geven. Als hij zijn rijbewijs terug wil, zal hij moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven. Slachtoffer Redouan was papa van een dochtertje en zijn echtgenote was 8 maanden zwanger van hun tweede dochtertje. Bijna drie jaar na het ongeval lijdt zijn moeder nog altijd aan slapeloosheid, depressie en angstaanvallen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier