Twee jaar na schietpartij in Brugs taximilieu: broers staan terecht voor moordpoging

© iStock
Redactie KW

Twee broers staan in de strafrechtbank terecht voor poging tot moord na een schietpartij in het Brugse taximilieu. Het slachtoffer werd klemgereden en kreeg een kogel in de nek.

Op vrijdag 14 september 2018 zette een schietpartij de Brugse binnenstad in rep en roer. In het kader van een aanslepend conflict in het Brugse taximilieu waren de Armeense broers Karen (36) en Sisak S. (31) die avond de taxi van Mohammad M. naar de binnenstad gevolgd. Ze reden zijn wagen klem in de Vlamingstraat waarna Karen S. op M. afstapte en hem door het raam neerschoot. Met een schotwond in de nek reed de taxichauffeur nog tot aan de Markt, waar hij uiteindelijk in elkaar zakte. Zijn toestand was evenwel snel stabiel.

Proces ingeleid

De politie kon Sisak S. ter plaatse in de boeien slaan. Zijn oudere broer gaf zich ‘s anderendaags aan bij de politie. Er werd nog een derde broer verdacht van betrokkenheid, maar die werd uiteindelijk niet vervolgd. Twee jaar na de feiten werd het proces maandag ingeleid in de Brugse strafrechtbank. Karen en Sisak S. moeten er zich verantwoorden voor poging tot moord, verboden wapenbezit en kwaadwillige belemmering van het verkeer. Volgens hun advocaten werken de twee niet langer als taxichauffeur. De zaak zal pas op 8 maart gepleit worden. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier